Petak, 14 Juna, 2024

FET: Studenti pomažu svojim kolegama u plaćanju školarine

Studentsko vijeće Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli pokrenulo je akciju kojom žele pomoći u plaćanju školarine za ljetni semestar kolegama čije porodice imaju vrlo mala mjesečna primanja.

Akcija se realizira svake godine dva puta za oba semestra.

– Prethodne kao i ove godine nas je pogodila pandemija, gdje su roditelji naših kolega dijelom ostali bez posla. Na veliku žalost, nisu svi studenti u mogućnosti da uplate školarinu, te pokušavamo da bar na ovaj način olakšamo našim studenticama i studentima školovanje – izjavila je predsjednica Studentskog vijeća EF-a Lejla Šarić.

Ono što je važno naglasiti jeste da se čitava procedura provodi uz potpunu diskreciju, gdje će samo jednoj osobi biti poznat identitet studenta/ice kojoj se uručuje donacija.

– Troškove akcije pokriva budžet udruženja studenata i pomoć dobrih ljudi i kompanija – izjavila je Šarić.

Cilj je u teškom vremenu pokazati solidarnost i ukazati da jedinstveno možemo pobjediti sve nedaće u kojima se nađemo tokom života. Studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli ističu da bi voljeli kada bi se ovakve akcije provodile i na drugim fakultetima jer je evidentno da je pandemija ostavila značajnog traga na živote porodica.

VIJESTI

Najnovije vijesti