Utorak, 27 Februara, 2024

Gornji Srebrenik uvršten na listu najljepših sela Bosne i Hercegovine

Nakon kompletiranja procesa evaluacije, Gornji Srebrenik je uvršten na listu najljepših sela Bosne i Hercegovine.

Koncept “Najljepša sela u Bosni i Hercegovini” ima za cilj popularizaciju ruralnih naselja kroz očuvanje njihovog nasljeđa i istovremeno promoviranje ekonomskog potencijala tih zajednica. Ovaj inovativni pristup ima niz ključnih ciljeva i aspekata kako bi unaprijedio ruralni razvoj i potaknuo širu društvenu svijest o vrijednosti ruralnog života.Dodjela ove oznake predstavlja početak trajne saradnje između Udruženja Alterural koje je nosioc ovog projekta i Gornjeg Srebrenika. Uz podršku projekta USAID Turizam, stručnjaci Udruženja Alterural od sada će biti na raspolaganju za davanje preporuka u oblasti zaštite kulturnog i prirodnog naslijeđa i razvoja održive turističke ponude, kao i promocije Gornjeg Srebrenika.

”Srebrenik se nalazi u sjeveroistočnoj BiH, međutim, ono što je nama za cilj je da ga stavimo na turističke mape kako TK kako i BiH. Samo naše apliciranje za proglašenje jedne od mjesnih zajednica u Srebreniku gdje se nalazi Stari grad Srebrenik jednim od najljepših sela u BiH je naša intencija da sve ono što imamo napokon počnemo koristiti a ne samo da pričamo kako imamo potencijale a još uvijek ih ne koristimo na dovoljan način”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Dodjela ove oznake predstavlja početak trajne saradnje između Udruženja Alterural koje je nosioc ovog projekta i Gornjeg Srebrenika. Uz podršku projekta USAID Turizam, stručnjaci Udruženja Alterural od sada će biti na raspolaganju za davanje preporuka u oblasti zaštite kulturnog i prirodnog naslijeđa i razvoja održive turističke ponude, kao i promocije Gornjeg Srebrenika.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti