Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez u vožnji

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine, kao i puteve na području Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Prijedora. Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na putevima u planinskim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemilavozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti