Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Na javnom dočeku Nove godine u Tuzli zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava i staklene ambalaže

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak vezan za javni doček Dječje Nove godine 30.12.2018. i Nove godine 31.12.2018. na Trgu slobode. Sastanku su, pored gradonačelnika Jasmina Imamovića i predstavnika gradskih službi, prisustvovali predstavnici PU Tuzla, gradskih javnih komunalnih preduzeća i ustanova, Profesionalne vatrogasne jedinice, JZNU Doma zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“ i Turističke zajednice grada Tuzle.

Tokom sastanka dogovoreno je preduzimanje niza konkretnih aktivnosti kako bi se obezbjedili svi neophodni bezbjedonosni, komunalni i tehnički uslovi za uspješnu realizaciju navedenih manifestacija. Posebna pažnja posvećena je organizaciji saobraćaja i bezbjednosti građana, sa posebnim osvrtom poduzimanje mjera na bezbjednosti posjetilaca. S tim u vezi, posebno je naglašena potreba energičnog sprječavana korištenja petardi i drugih nedozvoljenih pirotehničkih sredstava, kao i donošenje staklene ambalaže.

Zajedničkim snagama, od strane svih nadležnih, poduzeće se ozbiljne i energične mjere sprečavanja prometa i upotrebe pirotehničkih sredstava. Dogovorene su pojačane aktivnosti pripadnika PU Tuzla i inspekcijskih službi, tokom novogodišnje noći.

U svrhu i s ciljem sigurnog javnog dočeka Nove godine, cijelo vrijeme trajanja programa na Trgu će, osim zaštitarske službe, dežurati ekipe inspektora, policije, Hitne pomoći i vatrogasaca.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti