Utorak, 18 Juna, 2024

Identificirani počinitelji događaja na području Janje tokom proslave Božića

Policijskoj stanici Janja 06. januara 2021. godine, oko 07.00 sati prijavljeno je da je iz kolone vozila  u neposrednoj blizini džamije, jedna osoba pucala u zrak iz nepoznatog oružja.

Radom na terenu policijski službenici Policijske stanice Janja utvrdili su da je vozilom upravljao M.Z. koji je dobrovoljno predao plinski pištolj, dok se na mjestu  suvozača nalazila osoba inicijala D.B.

Navedene osobe bit će sankcionirane u skadu sa Zakonom, priopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

O svemu je obaviješten  postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini koji je naložio da se događaj dokumentira i dostavi Izvještaj na tužiteljsku ocjenu.

Policijska stanica Janja, 08.januara  2021. godine oko 09.30 sati od M.C., zaprimila je prijavu da se u toku noći oko 03.00 sata, pored ograde između „Džedid džamije“ i njegove kuće, zaustavilo vozilo iz  kojeg se čula glasna muzika, nakon čega je nepoznata muška osoba izašla iz vozila i čestitala muslimanima Božić.

Operativnim radom na terenu pronađeno je vozilo i identificirani su sudionici događaja. Utvrđeno je da je vozilom upravljala osoba N.T, dok su se u vozilu nalazili S.T., S.M. i A.A..

Postupajući tužitelj naložio je da se navedene osobe saslušaju te da se navedenom tužiteljstvu podnese Izvještaj o poduzetim mjera i radnjama na tužiteljsku ocjenu, prenosi Fena.

VIJESTI

Najnovije vijesti