Petak, 9 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETIKEA povlači popularnu igru za djecu

IKEA povlači popularnu igru za djecu

Kompanija “IKEA” iz svog asortimana povlači proizvod koji je namijenjen djeci zbog opasnosti od gušenja. Riječ je o igri pecanja “BLÅVINGAD”, saopšteno je iz ovog trgovinskog lanca.

“IKEA apeluje na sve kupce koji posjeduju BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno da prestanu da je koriste i da kontaktiraju s kompanijom IKEA za pun povraćaj novca. Bezbjednost je glavni prioritet za kompaniju IKEA i zato preduzimamo mjere predostrožnosti i povlačimo BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno zbog potencijalne opasnosti od gušenja”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da IKEA razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procjene rizika i testiranja, kako bi se uvjerila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju, prenosi Mondo.

“Uprkos tome, primjetili smo da mali zakivci na igrački mogu da se olabave, što dovodi do potencijalne opasnosti od gušenja, posebno kod manje djece. Zbog toga povlačimo BLÅVINGAD igru pecanja, raznobojno”, objašnjeno je iz ove kompanije.

Uz objavljeno izvinjenje zbog neprijatnosti koje bi ovo povlačenje moglo da izazove iz trgovinskog lanca su objasnili da proizvod može da se vrati u bilo koju robnu kuću IKEA. Novac će, kako je saopšteno, klijentima biti u potpunosti vraćen, a dokaz o kupovini, odnosno račun, nije potreban.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari