Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Iz BIHAMK-A upozoravaju na mokru cestu i učestale odrone

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja, upozoravaju jutros iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, promet se odvija  dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Ovčari, tokom dana prometuje se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

bog sanacijskih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana promet će se odvijati  naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) promet u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, piše N1.

VIJESTI

Najnovije vijesti