Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Javni poziv za nezaposlene poljoprivrednike

Odobreno 3.000.000,00 KM za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja poljoprivrednika.

rad-poljoprivreda-pixabay

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede za 2015. Cilj programa je podstaći nezaposlene osobe na  samozapošljavanja i zapošljavanja u novoregistriranim i već postojećim poslovnim subjektima (obrtima) u oblasti poljoprivrede.

Za program su predviđena sredstva u iznosu od 3.000.000,00 KM, a prijaviti se mogu sva nezaposlena lica sa područja Federacije, bez obzira na stepen obrazovanja i starosnu dob. Konkurisati mogu i lica upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata,  koja će po odobravanju sredstava registrirati i održati registriranom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci ili  će se zaposliti u novoregistriranim ili već postojećim poljoprivrednim obrtima.

U Programu ne mogu učestvovati nezaposlene osobe ili poslodavci koje su već koristile kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda ili Službe radi pokretanja djelatnosti i osobe kojima je naložen povrat ostvarene novčane podrške iz Programa Ministarstva.

Za više informacija posjetite stranicu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Za pomoć u prijavljivanju na navedeni javni poziv možete se obratiti Udruženju obrtnika koje se nalazi u neposrednoj blizini nove zgrade općinskih organa uprave.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI