Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Kamp prikolica iz Viteza nagrađena na gotovo svim sajmovima, kupci oduševljeni

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Europe i svijeta, objavljeno je u prilogu BHRT-a.

Ova kamp prikolica specifična je po mnogo čemu.

Prva bh. kamp prikolica u konkurenciji od 600 izlagača osvojila je priznanja na gotovo svim sajmovima u svijetu na kojim se pojavila.

-Biti kao što smo mi u Australiji bili proglašeni za najbolju kućicu je velika stvar. I među top pet svih izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu – kaže Denis Kraljević, vlasnik firme „Derubis yachts“

Denisa Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate. Tako je prije kamp prikolice, u Vitezu napravljena i prva bh. jahta.

Vlasnici kažu da posla imaju za čitavu sljedeću godinu. Ugovor su sklopili s 20 poduzeća u svijetu. Proizvodnju namjeravaju povećati na 300 jahti i prikolica godišnje, a za to će im trebati proširenje proizvodnih kapaciteta. Uskoro će, kažu, kamp prikolicu predstaviti u Sarajevu, gdje će bh. građani iz prve ruke moći se uvjeriti kako izgleda luksuz proizveden u BiH.

VIJESTI

Najnovije vijesti