Petak, 1 Decembra, 2023

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,46 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme niži za 12 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 55,4 m3/s.

Poplave

Općina Doboj Istok

Prema informacijama dobijenim od OSCZ Doboj Istok, pod vodom je još oko 20 ha poljoprivrednog zemljišta u priobalnom dijelu rijeke Spreče. Nema ugroženih stambenih ili infrastrukturnih objekata

Općina Gračanica

Prema izvještaju OSCZ Gračanica, pod vodom je još oko 15 ha poljoprivrednog zemljišta u priobalnom dijelu rijeke Spreče. Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac jutros u 07,00 sati iznosio je 269 cm (vodostaj kada se primjenjuju mjere odbrane od poplava je 300 cm).  U odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 38 cm.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih, vatrogasen jedinice su imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na pordučju Grada Tuzla gdje je u naselju Slavinovići došlo do požara na dimnjaku privatnog stambenog objekta. požra je lokaliziran i ugašen.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti