Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJET"Marš mira od Nezuka do Potočara" dobio drugi naziv

“Marš mira od Nezuka do Potočara” dobio drugi naziv

Osim komemoracije 11. jula, druga po značaju manifestacija obilježavanja genocida nad Bošnjacima Srebrenice „Marš mira od Nezuka do Potočara“, ubuduće će se zvati „Marš sjećanja na žrtve genocida zaštićene zone Ujedinjenih nacija“.

To je za „Avaz“ potvrdio Zulfo Salihović, predsjednik podobora dosadašnjeg „Marša mira“, dodajući da će na današnjoj sjednici Organizacioni odbor (OO) za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zaštićene zone UN-a u julu 1995. godine, naziv „Marša mira“ konačno biti izmjenjen.

mars mira 1
Foto: arhiva

Kaže da pripreme „Marša sjećanja 2021“ teku po ustaljenoj dinamici i da će ova manifestacija, kao i komemoracija 11. jula biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

– Početkom iduće sedmice, članovi pododbora pohoda od Nezuka do Potočara, obavit će pregled kompletne trase, dužine 110 kilometara, kako bi na vrijeme otklonili sve prepreke za nesmetan i bezbjedan prohod učesnika te izvršili pripreme za postavljanje kampa u Liplju i Mravinjcima za noćenje posjetilaca ove manifestacije – pojasnio je Salihović.

Dodaje da će na ovogodišnjem „Maršu sjećanja“ o broju učesnika odlučiti OO nekoliko dana prije 8. jula, kada počinje ova trodnevna manifestacija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari