Srijeda, 28 Februara, 2024

Ministar Ramić u Doboju: Obnova domova za 21 povratničku porodicu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović potpisali su Protokol o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja, s ciljem pružanja pomoći raseljenim osobama i povratnicima u sanaciji i rekonstrukciji stambenih jedinica.

Ujedno su potpisani i tripartitni ugovori za dodjelu građevinskog materijala između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Doboja i 21 korisnika.

Riječ je o oštećenim ili totalno uništenim stambenim jedinicama na području Doboja, koje su namijenjene realizaciji povratka i stambenog zbrinjavanja povratničkih porodica.

– Danas potpisujemo ugovore s korisnicima koji su izabrani kroz provedeni javni poziv našeg ministarstva. Učešće Ministarstva je 60 posto, a Grada Doboja 40 procenata. Realizacijom ovog stambenog poziva nastavljamo ulagati u stambenu infrastrukturu, a s ponosom mogu reći da ćemo do kraja ovoga mandata imati oko 1.500 kuća ili stanova koje smo izgradili, obnovili ili dodijelili građevinski materijal za njihovu obnovu – kazao je Ramić.

Dodao je da je saradnja između lokalnih vlasti u Doboju primjer pozitivne prakse institucija u radu za dobrobit građana i opće interese društva.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je uime građana Doboja i lokalne zajednice iskazao zahvalnost i naglasio značaj učešća Ministarstva, kao i posvećenost lokalnih vlasti u izgradnji multietničke zajednice na ovom području.

– Ovo je samo jedan od projekata, koje smo u raznim oblastima realizirali zajedničkim snagama i nadamo se i očekujemo u idućem periodu još boljoj i većoj saradnji, sa konačnim ciljem boljeg života za građane – dodao je Petrović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

VIJESTI

Najnovije vijesti