Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJET"Moja adresa Srebrenica" o Zukorliću: Ukoliko se utvrdi da je otrovan, trebaju...

“Moja adresa Srebrenica” o Zukorliću: Ukoliko se utvrdi da je otrovan, trebaju se pronaći počinioci

Iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” su se oglasili povodom objave članova porodice da postoji osnovana sumnja da rahmetli Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću već da je otrovan.

Ističu da su zabrinuti, te da žele izraziti svoju podršku porodici Zukorlić.

– Podržavamo njihova nastojanja da saznaju istinu o smrti, građanina Srebrenice, rahmetli Muamera Zukorlića. Ovim putem, obavještavamo javnost da je rahmetli Muamer Zukorlić imao prijavljeno prebivalište u Srebrenici posljednjih dvanaest godina.

Klub koalicije “Moja adresa: Srebrenica” u Skupštini općine Srebrenica podržava nastojanja porodice rahmetli Muamera Zukorlića, i namjeru da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti.

Kako postoje sumnje da smrt rahmetli Muamera Zukorlića nije nastupila prirodnim putem, već da je bila posljedica trovanja, očekujemo od nadležnih državnih organa Republike Srbije, te Bosne i Hercegovine da poduzmu sve što je potrebno kako bi se, bez sumnje, utvrdile stvarne činjenice u vezi sa slučajem uvaženog muftije.

Ukoliko se utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića nastupila kao posljedica trovanja, zahtijevamo da se po svaku cijenu pronađu nalogodavci i počinioci tog gnusnog čina i da se privedu pravdi.

U vremenu iskušenja porodici upućujemo riječi utjehe uz poruku da budu istrajni i snažni – poručili su iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari