Utorak, 25 Juna, 2024

Muris Varajić priredio noć za pamćenje u Domu kulture u Srebreniku /FOTO/

Muris_zaweb1

Svjetski poznat gitarista, producent i muzičar, Muris Varajić sinoć je priredio nezaboravnu muzičku noć u Caffe baru Galerija u Domu kulture u Srebreniku. U prepunoj Galeriji Muris je još jednom dokazao da je istinski virtuoz na gitari, a među gostima je bio i naš Mirza Selimović koji je, uz Murisovu pratnju, počastio publiku s nekoliko hitova.

MurisiMirza-uredjena

Za ovo druženje tražilo se mjesto više, tako da je dosta ljubitelja ove vrste muzike prestajalo cijelu noć. No, i pored toga, svi su i više nego zadovoljni onim što im je priredio vrhunski muzičar.

MirzaMuris1

publikaMuris

“Svjetsko a naše, Muris je muzičko čudo koje prelazi granice Balkana.Užitak je bilo biti dio sinošnjeg performansa od rock klasika do autorskih kompozicija i sve začinjeno sevdahom. Ma predivno. Hvala još jednom Muki, majstore”,  kaže Faruk Smajlović.

publikaFaruk1

“Komentar? Hm, slobodno ću reći gitarista svjetskog ranga, jednostavno je otpuhao svoje izvedbe kao što su silent inner cry, final dence… a i svjetske poznate hitove od vrhunskog gitariste Joa Satrianija kao što su Summer song,forgotten paty 2… kao i klasike virtuoznog Heavy Metala Maestra Yngwie Malmsteena, pa do hitova slavnog Garyja Moora, sve u svemu veliki kultrno-muzički događaj”, riječi su Rusmira Ibrahimovića, koji nam je ustupio fotografije s sinoćnje svirke.

publika2uredjena

Ovaj poznati gitarista je  svirao i surađivao sa mnogim velikim imenima BiH i Ex-Yu muzičke scene kao što su Indexi, Halid Bešlic, Dino Merlin, Toše Proeski, Massimo Savic, Sergej Cetković, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević, Saša Matić, Hanka Paldum itd.

U svakom slučaju, posebna noć za sve one koji su imali sreću da obezbijede svoje mjesto u Caffe baru Galerija u Domu kulture u Srebreniku.

publika1uredjena

 

FOTO: Rusmir Ibrahimović

VIJESTI

Najnovije vijesti