Subota, 20 Aprila, 2024

Najopsežnija potraga u historiji BIH: Oko 800 ljudi, uključujući i tri ekipe iz Srebrenika, tragaju za tijelom Aldina Mulića

Velika potraga za tijelom Aldina Mulića pokrenuta je danas, osmi dan otkako je nesretni mladić upao u Miljacku i otkad mu se gubi svaki trag.

Kako je za Avaz.ba potvrdio direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo Samir Džihić, oko 800 osoba, što pripadnika Civilne zaštite, ali i dobrovoljaca, učestvovat će danas u potrazi za tijelom.

Ekipe spasilaca iz Srebrenika pružit će pomoć pripadnicima Federalne uprave CZ i ostalim spasilačkim ekipama u potrazi za nesretnim mladićem.

Jedna vatrogasna grupa iz sastava Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik jačine tri do četiri spasioca bit će angažirana na pretraživanju korita rijeke Bosne u rejonu od Maglaja do Doboja. U istom rejonu bit će angažirana i potražna ekipa sastavljena od četiri pripadnika Kluba spasilaca Gradina Srebrenik, dok će potražna ekipa sastavljena od četiri pripadnika Gorske službe spašavanja uključiti u potragu u rejonu Miljacke u Sarajevu.

Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović jučer je dao saglasnost na prijedlog Općinske službe civilne zaštite Srebrenik da se spasilačke službe ove općine uključe u potragu za Aldinom Mulićem, koji je prošle srijede pao u Miljacku.

Upućivanjem tri potražna tima, ističe načelnik Omerović, želi se iskazati solidarnost s porodicama stradalih, ali i pružiti konkretnu pomoć brojnim spasiocima koji već danima tragaju za tijelom stradalog mladića.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak je za Avaz.ba kazao kako je ovo najopsežnija potraga na rijeci ikada u BiH.

– Jutros smo podijelili cijeli ovaj prostor, na obje obale, dakle do Bosanskog Šamca. Smatram da je nemoguće da ga ne vidimo negdje, jedino ako je još uvijek po vodom – kazao je Solak.

VIJESTI

Najnovije vijesti