Subota, 24 Februara, 2024

Nakon 15 godina iznajmljivanja prostora CIPS ponovo vraćen u MUP TK

Nakon 15 godina rentanja šaltera u Sali BH pošte, CIPS se od ove godine ponovo vratio na staru adresu u sjedište Ministarstva unutrašnjih poslova TK, ali sada u potpuno nov i moderno opremljen prostor. Uloženo je u njegovu rekonstrukciju oko 300. 000 KM, no kako poručuju iz Vlade kantona ova ulaganja osim što poboljšavaju usluge građanima osigurat će i uštede u budžetu, s obzirom da je samo za tuzlanski CIPS Pošti do sada plaćeno milion KM za iznajmljivanje prostora.

„Tako da imamo trostruku korist. Imamo smanjenje zakupa, s druge strane dizanje na veći nivo usluga koje se pružaju građanima i uslovi u kojima rade službenici su puno kvalitetniji“, kazao je Bego Gutić, premijer TK.

U protekle dvije godine Vlada je značajna sredstva uložila u opremanje policijskih službenika kroz nabavku novih vozila i specijalističke opreme, te prijem novih policijskih službenika, a od prošle godine pokrenut je i projekat opremanja Sektora za administraciju i podršku. Radi se o važnom sektoru koji obavlja odgovornu funkciju rješavanja građanskih prava, a do sada je na području kantona rekonstruisano sedam općinskih ureda.

„Nama je ostalo još nekih šest općina u TK u kojima takođe stvaramo preduslove, rješavamo imovinske odose da bi vratili CIPS u prostorije MUP-a TK, a to su općine, Srebrnik, Doboj Istok, Teočak, Čelić, Gračanica i Živinice“, poručuje Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova TK.

Vraćanjem CIPS-a u zgradu policije Tuzla je dobila administrativnu četvrt, tvrdi gradonačelnik Tuzle, jer građani u krugu između Pošte, Gradske uprave i MUP-a mogu završiti skoro sve svoje obaveze bez korištenja automobila.  „Ja čestitam Vladi TK i MUP-u, komesaru, zaista je ovo dobar posao, a u funkciji kvalitetnijeg života građana“, kazao je Imamović.

Radno vrijeme šalter sale je svaki radni dan od 7:30 do 16 sati. (RTV SLON)

VIJESTI

Najnovije vijesti