Petak, 19 Aprila, 2024

Narednih dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom

U Bosni i Hercegovini narednih dana očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

U utorak 8. decembra bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U večernjim satima padavine se očekuju i na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C.

U srijedu 9. decembra bit će oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Obilnije padavine u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 °C.

U četvrtak 10. decembra bit će pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

U petak 11. decembra bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 6 do 12 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

VIJESTI

Najnovije vijesti