Petak, 9 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETNestabilno vrijeme prognozira se do 3. aprila

Nestabilno vrijeme prognozira se do 3. aprila

Početkom sedmice iznad Bosne i Hercegovine preovladavat će oblačno vrijeme koje će usloviti slabu kišu.

Nešto više padavina bit će u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine. Sredinom sedmice doći će do razvedravanja i barem do tri dana neprekidne vedrine.

“Dnevne temperature zraka bit će u porastu a u južnim i sjevernim područjima većinom iznad 20 stepeni. U dane vikenda izgledno je umjereno naoblačenje, uglavnom suho uz neznatnu vjerovatnoću za kišu. Temperature nešto niže ali i dalje više ili u granicama prosjeka za ovo doba godine”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Jutarnje temperature zraka varirat će od četiri do devet stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 12. Najviše dnevne temperature pretežno između 18 i 22, na jugu zemlje do 23 stepena.

Od ponedjeljka, 27. marta, očekuje se jače naoblačenje i kiša na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Više padavina prema trenutnim prognostičkim modelima moglo bi biti centralnim i istočnim područjima. Nestabilno vrijeme prognozira se do 3. aprila.

Jutarnje temperature oscilirat će u rasponu između tri i osam stepeni u Bosni do 11 u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 12 i 17 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 20.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari