Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Od danas otvorene granice s Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom, počinju s radom i aerodromi

Odlukom VIjeća ministara od danas su otvorene granice BiH sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom bez ograničenja i posebnih uslova.Odluka se odnosi samo na ulazak građana Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a s obzirom da je epidemiološka situacija u regionu posljednjih dana sve stabilnija. Također, Vlada Crne Gore 29. maja objavila proširenu listu zemalja za čije građane otvara granice od danas, a među kojima je i BiH i Kosovo, ali ne i Srbija.

I dalje je na snazi odluka prema kojoj državljani ostalih stranih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane poslovne razloge (poziv pravnog subjekta) i negativan test na koronavirus koji nije stariji od 48 sata.

Također, prošlosedmičnom odlukom danas se otvaraju aerodromi u našoj zemlji. Aerodromi u Sarajevu, Tuzli i Mostaru se otvaraju za međudržavni saobraćaj uz poštivanje određenog režima.

Naime, Vijeće ministara je utvrdilo da od danas prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje sa aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti. (KLIX)

VIJESTI

Najnovije vijesti