Subota, 24 Februara, 2024

Održan veliki iftar pod nazivom “Bošnjaci na Drini”

Više od 8.000 postača iz cijele Bosne i Hercegovine iftarilo je večeras u bratunačkom naselju Konjević Polje, a treći po redu veliki iftar pod nazivom “Bošnjaci na Drini” organizovalo je Udruženje građana “Podrinje” i Medžlis Islamske zajednice Bratunac.

Predsjednik Udruženja Azmir Husić pred iftar je kazao kako “ovaj iftar ne smije da podijeli ljude na ovu ili onu stranku, na ovakve ili onakve ljude”.

– Ovaj iftar treba da nas ujedini, jer samo ujedinjeni možemo opstati u Podrinju – kazao je Husić.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić kazao je kako mu je drago što je ovaj događaj postao tradicija, kao i to što je organizovan na ovako visokom nivou.

Postačima se obratio i tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović, koji je zahvalio svima koji su došli na iftar kako bi podržali “Bošnjake na Drini”.

Određeni broj postača koji su se uputili na iftar u Konjević Polju na odredište nije mogao stići na vrijeme zbog nesreće na putu Zvornik – Vlasenica, u mjestu Kušlat. Tu se oko 19 sati kamen obrušio na kamion koji ej vozio cestom, zbog čega je saobraćaj obustavljen, te su autobusi u kojima su bili postači ostali u koloni.

Kako javlja reporter Faktor sa mjesta događaja, nesreća se dogodila na oko pet kilometara udaljenosti od Konjević Polja. U međuvremenu su po njih poslati autobusi iz Konjević Polja, tako da je većina ljudi uspjela stići na vrijeme kako bi iftarili.  (FAKTOR)

VIJESTI

Najnovije vijesti