Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIOkončana ovjera političkih subjekata za učešće na Općim izborima 2018. godine

Okončana ovjera političkih subjekata za učešće na Općim izborima 2018. godine

CIK kandidatura ovjera 42215

Centralna izborna komisija okončala je ovjeru političkih subjekata za učešće na Općim izborima 2018. godine. U postupku ovjere političkih subjekata za učešće na Općim izborima 2018. godine Centralna izborna komisija BiH je ovjerila prijave 69 političkih stranaka, 34 nezavisna kandidata i 36 koalicija. Bitno je napomenuti da se imena onih ovjerenih političkih stranaka koje se na izborima pojavljuju samo u okviru koalicije neće naći na glasačkom listiću. Redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću biće utvrđen žrijebom 12.07.2018. godine.

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Opće izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati 07.10.2018. godine podnošenje kandidatskih listi počinje 27.06. i traje do 09.07.2018. godine do 16 sati.

Centralna izborna komisija BiH je, nakon izvršenih provjera, izdala potvrde za devet kandidata za zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije , da ispunjavaju sve potrebne uslove propisane članom 13. stav (1) Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za imenovanje na navedenu funkciju. Potvrde su izdate za sljedeće osobe: Zoran Kovačević, Dragan Bašević, Ranko Grahovac, Aleksandar Faladžić, Aleksandar Karišik, Sreto Pekić, Mladen Mičić, Miroslav Škorić i Duško Drljača.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari