Petak, 9 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPodrška projektima održivog povratka

Podrška projektima održivog povratka

Posjeta za web

Predstavnici Ekonomsko – privredne inicijative iz Bratunca jučer su premijeru Vlade TK Jakubu Suljkanoviću i ministrici za rad, socijalnu politiku i povratak Sandri Memić prezentirali projekat – inicijativu koja za cilj ima otvaranje novih radnih mjesta prvenstveno za povratnike u Bratuncu. Kako je rečeno tokom sastanka, ova inicijativa sastoji se od šest projekata lociranih u sredinama gdje je najveća koncentracija povratnika, a njihove djelatnosti se direktno naslanjaju na tradiciju i neposrednu sirovinsku bazu.
„Pokretači inicijative su ujedno i direktni nosioci pojedinih projekata sažetih u Inicijativi. Svih šest projekata ukupno predviđaju otvorenje 64 stalna i 21 sezonsko radno mjesto, a uz to projekti predviđaju i veliki broj kooperanata, čime bi se utjecaj ovog projekta prelio i na druge, susjedne općine. Realizacijom ove inicijative podstaknuo bi se razvoj poljoprivrede, a turistički sadržaji i usluge bi se podigle na znatno viši nivo”, rekao je Muhamed Suljić, jedan od pokretača inicijative.
Nakon prezentacije ovog projekta, premijer Suljkanović i ministrica Memić su istakli da su svaka inicijativa i borba za nova radna mjesta uvijek dobrodošli.
„Pohvalan je studiozan i sistematičan pristup ove grupe građana ovoj problematici. Iako su glavni programi u okviru Budžeta već definisani, Vlada će sagledati mogućnosti da putem resornog ministarstva pomogne izradu Studije opravdanosti sa investicijsko – marketinškom analizom za ovaj projekat, a sve sa ciljem da se on može predstaviti i sa njim nastupiti prema raznim donatorskim i investitorskim fondovima” rekao je premijer Suljkanović.
Na kraju sastanka gosti su pohvalili senzibilitet i podršku koje je Vlada Tuzlanskog kantona, u raznim oblastima, iskazivala i danas iskazuje prema povratnicima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari