Utorak, 7 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIPoznat identitet žrtve za čije ubistvo se sudi državljanima BiH

Poznat identitet žrtve za čije ubistvo se sudi državljanima BiH

Poznat identitet žrtve za čije ubistvo se sudi državljanima BiH.

Kako prenose mediji, riječ je o Senadu H. (37), državljaninu Srbije. Navodno, sve je počelo kada je brat žrtve snimio uvredljivi video u kojem prijeti članovima porodice iz BiH. Riječ je, kako prenose mediji, o sukobljenim klanovima. Dodaje se da je zbog uvreda na snimku jedan klan odlučio da se osveti.

Ubijeni muškarac je bio otac dvoje maloljetne djece. Na snimku nadzornih kamera, koje su i snimile ubistvo, vidi se kako Senad H. parkira automobil “smart”. Odjednom mu prilazi čovjek i razgovara sa njim. U međuvremenu sa suvozačeve strane, drugi muškarac mu vadi ključeve iz automobila. U trenutku prilazi oko 30 muškaraca sa svih strana i kreće linč. Nesrećnog muškarca su izvukli iz vozila i brutalno ga udarali.

Tom prilikom je izboden 17 puta nožem. Teško povrijeđen samo se srušio na ulici, prevezen je u bolnicu ali je nakon nekoliko dana preminuo, pišu lokalni mediji.

Odmah nakon linča, počinioci su pobjegli pješke, ali su potom ušli u nekoliko automobila. Na osnovu video materijala, policija je nekoliko nedjelja kasnije tragala za ukupno 18 osumnjičenih.

Kasnije je policija uspjela da uhapsi trojicu osumnjičenih učesnika, a od kraja novembra traje proces protiv državljanina Bosne i Hercegovine H.H.(31). Podsjećajući na zločin, pomenuti mediji navode da se napad dogodio usred bijelog dana na putu Кeln-Hohenberg.

Kako navode njemački mediji, u čitavom procesu ima više od 30 optuženih, a za nekima od njih je izdata međunarodna potjernica na zahtjev tužilaštva u Kelnu. Pored optuženog, u zatvoru se nalaze još najmanje dva osumnjičena i protiv njih će takođe biti podignuta optužnica.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari