Utorak, 27 Februara, 2024

Poznate zvijezde u projektu sjećanja na Nizamu

Motivisana ubistvom Nizame Hećimović, kojoj je u prenosu na društvenim mrežama život oduzeo nevjenčani suprug, nakon čega je ubio još dvoje ljudi i sebe, Ida Prester nedavno je zvanično predstavila spot za numeru “Štit”.

Cilj projekta je da čuva sjećanje na Nizamu, ali i sve ostale žrtve nasilja nad ženama, kao i da osvijetli ovaj problem kako bi se adekvatno pronašlo rješenje da do njega nikada više ne dođe.

Ida je za potrebe snimanja spota okupila brojne javne ličnosti sa prostora bivše Jugoslavije.

Među ovim ličnostima je i Seka Aleksić, a upravo njoj je posvetila posebnu objavu na svom Instagram profilu.

https://youtu.be/3MYagEYLUHg?si=NLDKYybT45A8D_GU

“Kad smo krenuli s idejom snimanja kampanje sa javnim osobama iz regiona, prvo sam zvala ljude koje poznajem i sa kojima sam bliska, prijatelje sa kojima se družim godinama. Neki su mogli, drugi nisu, neki su se našli u temi, drugi imaju neke svoje načine borbe, sve je legitimno. Seku sam samo upoznala, ali gledam što aktivistički radi i impresionirana sam. Od fenomenalne akcije pratnje mlade djevojke na matursku noć (s kojom niko nije htio ići jer je – Romkinja), do vrlo glasnih i jasnih (ispravnih) stavova kojima uzburkava javnost”, piše Ida prije nego što pređe na najljepši dio priče.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti