Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIPrilikom osiguranja vozila unosili neistinite podatke i izdavali polise sa popustom.

Prilikom osiguranja vozila unosili neistinite podatke i izdavali polise sa popustom.

Protiv Nebojše T. (31), Drage K. (37) iz Gradiške te Vjekoslava (42) V., Vladimira V. (38) i Igora G. (45) iz Srpca policija je podnijela izvještaje tužilaštvu zbog sumnje da su prilikom osiguranja vozila unosili neistinite podatke i izdavali polise sa popustom.

Terete ih da su počinili krivična djela povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, su unazad mjesec dana, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, podnijeli pet izvještaja protiv N.T. i D.K. obojica iz Gradiške i V.V., V.V. i I.G. svi iz Srpca, koji se sumnjiče da su tokom 2020. godine, počinili krivična djala kao odgovorna lica osiguranja”, navode iz PU Gradiška.

Kako dodaju iz policije,  osumnjičeni su to činili obavljajući poslove obaveznog osiguranja od odgovornosti za motorna vozila te su prilikom sačinjavanja polise osiguranja za vozila na osnovu prethodne polise osiguranja unosili neistinite podatke.

“Osumnjičeni su da su izdali polise osiguranja za premijerskim razredom i popustom, iako se nisu uvjerili da osiguranici ostvaruju pravo na popust premijskog razreda, kao ni u vjerodostojnost predočene prethodne polise osiguranja”, navode iz policije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari