Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETProglašeno stanje prirodne nesreće u Gradačcu

Proglašeno stanje prirodne nesreće u Gradačcu

osma sjednica staba cz podnaslovna

Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Štaba Civilne zaštite Grada Gradačac razmatrana je preliminarna informacija o štetama nastalim djelovanjem grada, u nedjelju 07.06.2020., na području grada Gradačac.

“Prema zvaničnim podacima koje smo dobili od strane JP Protivgradna preventiva RS, u nedjelja 07.06.2020. zbog „ zabrane korištenja vazdušnog prostora, zbog bezbjednosti avio saobraćaja, iznad područja lokalnih uprava Gradačac, Doboj i Derventa u terminu 18.09 – 18.27 časova koja je izdata od strane kontrole leta Tuzlanskog aerodroma onemogućila je kontinuitet dejstva i uticala na njegov kvalitet čime su prouzrokovane neželjene pojave grada. Od strane strijelaca na terenu prijavljena je pojava sugradice u pljusku na području Vukosavlja, a pojava grada u olujnom nevremenu na prostoru Gradačca i Dervente. Tokom dana 07.06.2020. godine ispaljene su 92 protivgradne rakete sa 37 protivgradnih stanica“ – saopćeno je iz Gradske uprave Gradačac.

Nažalost ovo nije bilo dovoljno da se područje grada Gradačac odbrani od grada zbog čega je počinjena velika materijalna šteta na poljoprivrednim usjevima a posebno na voćnim kulturama.

Preliminarna informacija je prihvaćena od strane članova Štaba CZ Grada Gradačac a na osnovu iste Štab donosi zaključak Gradonačelniku o donošenju Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće od grada na području grada Gradačac.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari