Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Proizvođač naredio: Sa njemačkog tržišta se povlače čokoladice “Mars” i “Snickers”

cokoladice-mars1

Proizvođač čokolada „Mars“ naredio je povlačenje Mars i Snickers čokoladica, kao i čokoladice Mliječni put Minis i CELEBRATIONS u Njemačkoj i Nizozemskoj, nakon što je u proizvodu pronađena plastika.

“Mars Čokolada provodi dobrovoljni opoziv čokoladnih proizvoda Mars, Snickers, Mliječnog puta nakon što je komadić plastike pronađen  u proizvodu”, rekli su iz firme u utorak u izjavi o povlačenju u Njemačkoj.

Rok upotrebe proizvoda je do 19. juna 2016. i do 8. januara 2017. godine, kazali su. Firma je saopštila da se puni popis proizvoda može naći na njihovoj web stranici, ali stranica je, čini se, nedostupna od ranih popodnevnih sati. Kompanija je prvo opozvala proizvode u Njemačkoj, no sada je opoziv proširen na Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, Belgiju, Italiju i Španjolsku.

Podružnica u Nizozemskoj također je objavila opoziv za slične proizvode s istim rokom trajanja, javila je nizozemski novinska agencija ANP. Još uvijek nema informacija o povlačenju ovih čokoladica sa tržišta u BiH. “Ovim opozivom želimo spriječiti konzumiranje navedenih proizvoda od strane kupaca”, objavili su iz kompanije. Više detalja možete pronaći na stranici kompanije: http://www.mars.com/germany/de.

VIJESTI

Najnovije vijesti