Petak, 27 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETReakcija MVP BiH na netačne tvrdnje ministra Staše Košarca

Reakcija MVP BiH na netačne tvrdnje ministra Staše Košarca

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbacuje kao neistinite i zlonamjerne tvrdnje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca da je MVP BiH opstruirao bilo šta pa i njegovo učešće na Skupštini UNWTO.


Naprotiv, MVP BiH je izdavanjem akreditiva ambasadorici BiH u Kraljevini Španiji spriječio bruku i propuštanje da BiH uopće ima predstavnika na skupu obzirom da su MVTEO, odnosno ministar Košarac, zakasnili sa prijavom.


To potvrđuje i dokumentacija koju transparetno objavljujemo, a koja kaže da je rok za prijavu bio 18. april, a da je MVP zahtjev za akreditive od Košarca zaprimio tek 19. aprila.


Ne ulazimo u motive zbog čega Košarac neažurnost i kašnjenje pokušava besmisleno politizirati, izmišljati opstrukcije i zavjere, već obavještavamo javnost da je MVP, uprkos tome, poslao i zakašnjelu dokumentaciju MVTEO u Madrid i uradio sve što je bilo moguće da BiH ima predstavnike na skupu.

 
Ako Košarac sebi može dozvoliti da kasni sa prijavom, MVP nije mogao dozvoliti da BiH pokazuje neprofesionalnost te je na vrijeme izdao akreditive.


Ovo nije prvi put da Košarac neosnovano i lažno optužuje MVP i ministricu Turković ali je, ipak, rijetkost da se banalni nerad i neodgovornost pokušavaju opravdati na ovakav način. 

Ne želimo vjerovati da je ministar Košarac ovim prizemnim optužbama i neistinama samo pokušao izbjeći izazov glasanja o statusu Rusije u ovoj organizaciji, sapšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari