Subota, 25 Maja, 2024

Rukometna reprezentacija BiH ne ide u baraž, EHF dodijelio pobjedu Švicarskoj

Umjesto naše selekcije iz kvalifikacione grupe 6 priliku da se kroz baraž domogne smotre najboljih svjetskih selekcija će imati Švicarska koja će igrati dvomeč protiv selekcije Norveške.

Podsjetimo, nakon što je u Tuzli Bosna i Hercegovina savladala Švicarsku rezultatom 21:15 gosti su uložili žalbu tvrdeći da je Tomislav Nuić, koji je igrao sedam minuta i postigao jedan pogodak, nastupio suprotno pravilima.

EHF je odlučio da je propust napravio zvaničnik Rukometnog saveza BiH koji je potpisao spisak utakmice na kojem nije bilo Nuića.

Zbog toga meče je pripisan Švicarcima uz rezultat 10:0.

“Prilikom donošenja odluke EHF je odlučio da su zvaničnici rukometnih saveza odgovorni za potvrdu spiskova igrača koji će igrati. Prilikom potpisivanja izvještaja, zvaničnik iz BiH je potvrdio tačnost izvještaja tako da je Savez odgovoran zbog toga što je igrač igrao”, kažu iz EHF-a.

Bitno je napomenuti da BIH ima pravo žalbe na ovu odluku, a krajnji rok za žalbu je 21. februar 2018. godine do 11:00 sati.

Podsjetit ćemo da je čitavu zbrku vezanu za meč u Tuzli napravio delegat meča Darko Repenšek koji nije upisao Nuića na spisak igrača iako su njegovi dokumenti uredno predati prije meča.

Repenšek je u izvještaju koji je poslao EHF, a koji je dobio i RSBiH, napisao da je on napravio grešku, te da je Nuić imao pravo nastupa. Međutim, EHF je, kako smo već napisali, odlučio da odgovornost imaju zvaničnici saveza koji potpisuju spiskove delegata.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE