Srijeda, 21 Februara, 2024

Servisne informacije – U saobraćajnim nezgodama povrijeđeno šest lica

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su, pored pričinjene materijalne štete, 5 lica zadobila lake tjelesne povrede, dok se za 1 lice ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,46 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 2  cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik

Minerski radovi izvode  se danas u mjestu Potpeć, zbog čega je u vremenu od 11 do 15 sati moguća kraća obustava saobraćaja.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, imale i  intervencija na gašenju požara i to:

Općina Banovići

VJ Banovići imala je jednu intervenciju u mjestu Grivice gdje je gorila sušara. Brzom intervencijom vatrogasaca sprećeno je dalje širenje požara. Požar ugašen.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti