Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

SIPA u Gradačcu uhapsila dvije osobe zbog trgovine ljudima: Oduzeti novac, laptop i dokumenti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su jučer, 26. juna, u okviru operativne akcije “Hold” na području Gradačca realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Međunarodna trgovina ljudima” propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Oni su, po hapšenju, provedeni u prostorije SIPA-e zbog kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3.000 konvertibilnih maraka, jedan laptop, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo “Međunarodna trgovina ljudima”.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Također u ovom predmetu je ostvarena i saradnja sa nevladinim organizacijama “Vaša Prava BiH” i Centar za pružanje usluga u zajednici “PUŽ” iz Tuzle.

Klix

VIJESTI

Najnovije vijesti