Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Slučaj Dženan Memić: SIPA uhapsila bivšeg načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros obavljaju pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”. Saznajemo da su pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili dvije osobe zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage. Prema nezvaničnim informacijama “Avaza“, uhapšen je Hasan Dupovac, bivši načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Dupovac, je bio šef odsjeka za saobraćajne istrage u vrijeme kada je Dženan Memić ubijen, ali o osoba koja je uzela izjavu od Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, u prisustvu njenih roditelja. – Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi duži vremenski period, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo. Iz Tužilaštva BiH je rečeno da u interesu istrage, Tužilaštvo BiH ne može dati javnosti više detalja ni informacija. U toku je pretres i kuće Zije Mutapa, oca Alise Mutap, koji je također osumnjičen. Alisa Mutap je bivša djevojka Dženana Memića, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede.

VIJESTI

Najnovije vijesti