Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISrbi na Kosovu najavili protest zbog “veleizdaje Aleksandra Vučića”

Srbi na Kosovu najavili protest zbog “veleizdaje Aleksandra Vučića”

“Srbi s Kosova zatražit će od Srbije da se odredi ‘državni pregovarač – zastupnik’ koji će prije svega poštovati interese i Srbije i Srba na Kosovu “, rekao je Jović

Povjerenik Pokreta za odbranu Kosova Nebojša Jović danas je potvrdio da će 9. januara u Kosovskoj Mitrovici biti održan protest Srba, zbog, kako je rekao, “veleizdaje Aleksandra Vučića”.

Jović je rekao da će protest Srba početi u 12:01 simbolično, kako bi digli glas protiv “veleizdaje Aleksandra Vučića” i “torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, prijetnji i ucjena” Srpske liste.

“Građani će izaći kako bi javno poslali poruku da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu pogubnom politikom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Taciju (Hashimu) i Haradinaju (Ramushu), ne mogu više predstavljati Srbe koji žive na Kosovu”, kazao je Jović.

Dodao je da su Srpska lista i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “verificirali opkoljavanje” kosovske Mitrovice i “okupaciju” Sjevera.

“Srbi s Kosova zatražit će od Srbije da se odredi ‘državni pregovarač – zastupnik’ koji će prije svega poštovati interese i Srbije i Srba na Kosovu “, rekao je Jović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari