Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Sutra potpisivanje ugovora za studentske i učeničke stipendije

ministarstvo-za-boracka-pitanja-TK

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, sutra će, organizirati potpisivanje ugovora sa studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije za akademsku 2015/2016. Prilikom potpisivanja ugovora studenti su obavezni predočiti ličnu kartu, priložiti dokaz o upisanom ljetnom semestru u tekućoj akademskoj godini bez kojeg ne mogu potpisati ugovor kao i kopiju računa otvorenog kod poslovne banke, ukoliko to nisu ranije učinili.

Za razliku od studenata, učenici koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije putem Ministarstva za boračka pitanja za školsku 2015/2016. godinu, ugovore će potpisati u Službi za boračko – invalidsku zaštitu u općini/gradu svog prebivališta/boravišta, počev od 8.6.2016. godine do 17.6.2016. godine.

Kandidati koji u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačne rang-liste, odnosno do 17.6.2016. godine, ne potpišeu ugovor, smatra se da su odustali od stipendije, kako to propisuje Odluka o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu stipendija braniocima i članovima njihove porodice.

I ove godine, Vlada TK preko resornog ministarstva za ove namjene izdvojila je oko milion konvertibilnih maraka.

Potpisivanje ugovora bit će upriličeno u srijedu, u Plavoj sali BKC-a TK Tuzla, sa početkom u 12:00 sati.

VIJESTI

Najnovije vijesti