Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Svečano otvorena manifestacija “Dani povelje” i upriličena izložba slika Senaida Buljubašića

izlnacelnik1

Prigodnim riječima načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović večeras je u Domu kulture u Srebreniku svečano otvorio ovogodišnju manifestaciju “Dani povelje”.

izloz11

Prisutnima se obratio i premijer Vlade TK Bego Gutić koji je ovom prilikom istakao značaj općine Srebrenik u kultrurnom ali i privrednom životu Tuzlanskog kantona.

Odmah nakon ceremonije zvaničnog otvaranja “Dana povelje” posjetioci su imali priliku pogledati izložbu slika akademskog grafičara Senaida Buljubašića, o kojoj je govorio akademik Enver Mandžić.

izlakademik1

Večerašnjem programu manifestacije prisustvovali su predstavnici Vlade TK, Općine Srebrenik, ali i brojni drugi uvaženi gosti i visoke zvanice iz političkog, akademskog, kulturnog i javnog života TK-a,   predstavnici grada Vinkovci u Hrvatskoj, kao i veliki broj građana Srebrenika.

izlbulje1

U kulturno-umjetničkom programu predstavili su se i glumac Siniša Kahvić sa monologom “Do zgorenja svijeta, učenici Osnovne muzičke škole u Srebreniku, Ali Muhedinović te  KUD Mladost Tinja.

izloz

Manifestacija “Dani povelje” nastavlja se večeras u Domu kulture od 19 sati kada je na programu “Festival saza i sevdaha FESS Srebrenik dr. Hašim Muharemović”.

izlpublika1

Foto: Besim Bojadžija

VIJESTI

Najnovije vijesti