Utorak, 27 Februara, 2024

Svečanom akademijom obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Svečano akademijom u prelijepom ambijentu Doma kulture, uz vrhunski kulturno-zabavni program, u Srebreniku je uz prisustvo predstavnika društvenog,vjerskog i političkog života obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom svečani referat povodom ovog bitnog datuma podnio je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.On se prisjetio važnih trenutaka u bogatoj historiji naše države te istakao zajedništvo koje nas povezuje. Posebno se zahvalio svima koji su pridonijeli i pridonose razvoju Srebrenika.

Ovogodišnje obilježavanje Dana državnosti u Srebreniku svakako je  bilo dosta kvalitetnije u odnosu na prethodne godine. U sklopu kulturnog programa publika je mogla uživati u koncertu sevdaha i klasične muzike u organizaciji BZK Preporod Srebrenik. Vrhunska izvedba sevdaha i klasike Dženane Šehanović na klaviru, te sopranistice Dženane Huseinagić. Nastupio je i Kenan Hasić – operni solista i zajedno sa pratnjom na klaviru Samre Ibrahimović, oduševili su sve prisutne.

Prije svečane akademije, brojne delegacije položile su cvijeće na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, kao i na partizansku spomen kosturnicu u centru Srebrenika.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti