Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETSvi državljani BiH od danas ponovo mogu bez najave na vakcinaciju u...

Svi državljani BiH od danas ponovo mogu bez najave na vakcinaciju u Srbiju

Nakon današnjeg sastanke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima iz Republike Srpske objavljeno je da svi građani Bosne i Hercegovine mogu doći u Srbiju na vakcinaciju.

srbija vakcinacija100 v HintergrundL

Srbijanski predsjednik je rekao da bh. državljani mogu doći u Srbiju da prime vakcinu bilo kada i na bilo koje mjesto za vakcinaciju, kazao je Vučić.

Nakon imunizacije građani iz BiH će dobiti potvrdu o vakcinaciji baš kao što je dobiju i srbijanski državljani. Za stanovnike BiH vakcinacija je besplatna.

Ranije je već bilo dozvoljeno državljanima iz regiona da dođu u Beograd na vakcinaciju s obzirom na to da su imali viška AstraZeneca vakcina koje su morali potrošiti. Tada je postojalo veliko interesovanje stranih državljana za vakcinaciju u Srbiji, a zvaničnici iz te države su u prethodnom periodu nekoliko puta najavljivali da će za državljane BiH biti ponovo omogućena imunizacija.

Vučić je nakon sastanka sa zvaničnicima iz RS-a rekao da Srbija ima vakcina za cijeli region s obzirom na to da oni imaju manji odziv građana nego što su očekivali.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari