Subota, 18 Maja, 2024

Tokom vikenda sunčano i toplo

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab, prije podne mijenja smjer sa sjevera na jugo i jugozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stupen.

Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati izraženijih tegoba. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, pri tome bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju činjenici da preovladavaju povoljni uslovi za povećanu produkciju i širenje polena alergogenih vrsta poput breze i jasena. Također, usljed natprosječne topline, naročito u drugom dijelu dana, poželjno je ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

VIJESTI

Najnovije vijesti