Četvrtak, 2 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTITUŽILAC ISTRAŽUJE LJAJIĆA:U smrskanoj škodi pronadjeno dva miliona eura

TUŽILAC ISTRAŽUJE LJAJIĆA:U smrskanoj škodi pronadjeno dva miliona eura

Saobraćajna nesreća u kojoj je Rasim Ljajić, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) potpredsjednik Vlade, teško povrijeđen inicirala je istragu jer je u smrskanom automobilu nađena torba sa više od dva miliona eura, saznaje “Glas javnosti”.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu je sada pokrenulo istragu protiv Rasima Ljajića kao bi se utvrdilo porijeklo pronađenog novca. Tužioci ispituju sve detalje gdje su se lider SDPS-a i poginuli Branko Gogić, predsjednik Izvršnog odbora partije i njegova desna ruka, uputili sa tom sumom novca.

  • U torbi pored Ljajića je nađeno malo više od dva miliona eura. Novčanice su bile u apoenima od 50 i 500 eura. Ljajić nije ispao prilikom prevrtanja i tumbanja automobila “škoda superb”, kako se prvobitno pretpostavilo, već je uspio da se izvuče iz olupine. U trenutku udesa u nedjelju, 10. aprila, za volanom je bio Gogić, kada su sletjeli sa autoputa Beograd – Niš, kod Ražnja. Gogić je zadobio smrtonosne povrede i preminuo, dok je Ljajić uspio da izađe iz smrskanog vozila u potrazi za svojim mobilnim telefonom da bi pozvao nekoga od svojih ljudi od povjerenja da uzmu torbu sa novcem prije dolaska policije!

Upravo zbog toga je policija čuvala Ljajića u Kliničkom centru u Nišu i nikome od njegovih članova stranke iz Novog Pazara nisu dozvolili da ga vidi. Ljajić ima teške povrede – prelom rebara, lopatične kosti, povrede grudnog koša, vrata i nagnječenje mozga. Prebačen je juče u Beograd na Odjeljenje grudne hirurgije Kliničkog centra Srbije i to na zahtjev porodice.

  • Ljekari ne žele da daju prognoze, ali je zbog teških povreda mozga i vrata pitanje da li će poslije izlaska iz bolnice uspjeti da stane na noge – kaže sagovornik “Glasa” blizak istrazi.
  • Njih dvojica su od početka 2022. godine bili 12 puta u Turskoj. Gogić je bio Ljajićeva desna ruka, a sa njim je putovao jer je kao direktor JP „Emisione tehnike i veze“ imao posebne pogodnosti prilikom prelaska granice. Sumnja se da je Ljajić računao na njegovu pomoć i urgenciju ukoliko prilikom putovanja od Srbije do Turske, a naročito prilikom prelaska granice nešto krene po zlu – ističe naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su dostupne samo bliskim saradnicima Ljaljića, u brojnim turama u Tursku iznijeli su ogromnu sumu novca.

Rasim Ljajić, nekadašnji novinar, od 5. oktobra 2000. godine nalazi se u svim vladama, bez obzira koja ih politička opcija vodila. Bio je za ministra za nacionalne i etničke zajednice u Vladi SRJ, potpredsjednka Koordinacionog tijela za Preševo, Bujanovac i Medveđu. Prvi čovjek Ministra za ljudska i manjinska prava u Savjetu ministara SCG. Bio je kopredsjednik Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju sa arapskim zemljama, šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom…

Od 2008. do 2012. godine obavljao je funkciju ministra za rad i socijalna pitanja, potom potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija, prenosi Sandzakpress.

Aprila 2014. godine izabran je za potpredsjednika Vlade i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Na toj funkciji je ostao i nakon izbora održanih u aprilu 2016, a iste funkcije zadržao je i u novoj Vladi Srbije na čijem čelu je, od 29. juna 2017, Ana Brnabić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari