Utorak, 25 Juna, 2024

U BiH pretežno oblačno vrijeme, snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -20 stupnjeva, Bjelašnica -16, Srebrenica -11, Ivan Sedlo i Sarajevo-10, Bugojno, Grude, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik -8, Stolac -7, Doboj i Trebinje -6, Bijeljina i Livno -5, Gradačac i Mostar -4, Brčko, Prijedor i Sanski Most -3, Bihać i Neum -2, Banja Luka -1 stupanj. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.


Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 0 stupnjeva.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti