Srijeda, 29 Novembra, 2023

U kući krio migrante, drogu i oružje, upala policija

Muškarcu B.A. (58) iz Bihaća, odlukom Općinskog suda u tom gradu, a na prijedlog Tužilaštva USK, određen je jednomjesečni pritvor, nakon što su pripadnici policijskih agencija u njegovoj kući pronašli ilegalne migrante, narkotička sredstva i nezakonito naoružanje.

U policijskom saopćenju se navodi kako su u pretresu sudjelovali pripadnici SIPA, te Sektora kriminalističke policije USK, a tom prilikom u objektu koji pripada B.A. zatekli su 14 stranih državljana, i to 7 lica iz Afganistana te 7 osoba iz Pakistana.

Navodi se kako je tom prilikom zaplijenjena veća količina narkotika, vaga za precizno mjerenje, te više ličnih dokumenata na ime državljana Turske, Kine i Hrvatske.

Prilikom pretresa drugog objekta u vlasništvu osumnjičenog pronađena je automatska puška, više okrvira za municiju i metaka, kao i jedan ručni raketni bacač.

Nakon upoznavanja sa činjenicama postupajuća tužiteljica Tužilaštava USK je konstatirala da se u opisanom događaju stiču obilježja krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga inedozvoljenoig držanja naoružanja i eksplozivnih sredstava, te naredila lišenje slobode i zavođenje kriminalističke istrage nad B.A. njegovom suprugom B. M. (46) oboje iz Bihaća.

Nakon provedene kriminalističke istrage B.A. je predan na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu na čiji je zahtjev, sudija za prethodni postupak navedenom licu odredio jednomjesečni pritvor.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti