Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

U policijskoj akciji u Gradačcu u pucnjavi ranjen policajac

Na području Gradačca u toku policijske akcije u kojoj je došlo do razmjene vatre između policije i osumnjičenih za kriminalne radnje, ranjen je jedan policijac.

Iz Uprave policije MUP-a TK i zvanično je potvrđeno da su prilikom vršenja službenih poslova i zadataka, kriminalno aktivne osobe otvorile vatru u pravcu policijskih službenika, prilikom čega je jedan policijski službenik zadobio povrede. Povrijeđeni policijski službenik prevezen je u UKC Tuzla radi pružanja ljekarske pomoći. U cilju istrage, nije moguće dati više informacija, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona obavlja uviđaj nakon sinoćnje pucnjave u Gradačcu u kojoj je ranjen policijski službenik.

– Uviđaj obavljaju dežurni kantonalni tužitelj i istražitelji Sektora kriminalističke policije UP MUP-a TK. Dvije osobe koje su učestvovale u događaju su lišene slobode i u toku je njihova kriminalistička obrada, a jedna osumnjičena osoba je u bjekstvu i za njom se traga – navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

VIJESTI

Najnovije vijesti