Utorak, 18 Juna, 2024

U Srebreniku održan Festival plesa i folklora državnog karaktera

ples

Gradski Teatar Srebrenik sinoć je bio domaćin drugog po redu BH Festivala plesa i folklora, ovaj put na državnom nivou, jer su, osim iz Federacije BiH, učestvovali i predstavnici iz RS.

U kategoriji takmičenja orijentalnog plesa prvo mjesto osvojila je Marija Miličević iz Kreševa, inače članica Plesnog studija Rich iz Tuzle. Drugo mjesto pripalo je Mineli Odobašić iz Doboja, a treće mjesto osvojila je Valentina Ćetojević iz Banjaluke.

Fikret Mujkić, organizator ovog festivala i takmičenja, ističe da mu je veoma drago što se od prošle godine sve podiglo na državni nivo te najavljuje slijedeće godine još masovniju i bogatiju manifestaciju.

Plesni studio Rich iz Tuzle, zbog Dana žalosti u BiH, slavlje je odgodio za sutra. Marija je veoma sretna zbog svoje pobjede:

– Veoma sam sretna zbog osvojenog prvog mjesta. I zbog sebe, i zbog studija u kojem plešem. Konkurencija je bila ogromna, ali smo uspjeli izboriti prvo mjesto. Fakultet mi je na prvom mjestu i veoma mi je važno da ga završim. Orijentalni ples mi je hobi preko kojeg se opuštam, družim i uživam u slobodnom vremenu. Preporučila bi svima da osjete čari orijentalnog plesa i dođu u naš studio u Tuzlu. Uskoro trebamo imati i premijeru našeg trećeg performansa… – kaže pobjednica Marija Miličević. Festival je ugostio oko 250 učesnika, tako da je konkurencija bila izuzetno jaka.

ples1

Rezultati takmičenja u kategoriji orijentalni ples:

Pobjednice u dobi od 7-13 godina:
1. Dalila Omerašević-Gračanica,
2. Amina Imširović- Gračanica,
3.Jasna Mehmedović- Gračanica.
Pobjednice u dobi od 14-25 godina:
1. Marija Milićević- Kreševo,
2. Minela Odobašić- Doboj
3. Valentina Ćetojević- Banja Luka

ples2

12249970_954216591283137_8349100339034854767_n

II- BH Festival plesa i folklora ( rezultati takmičenja u kategoriji folklor)

 

1. Mjesto u kategoriji folklor -”KUD ”Milovan Gajić”- Petrovo,
2. Mjesto u kategoriji folklor – FA ”Brčansko kolo”-Brčko,
3. Mjesto u kategoriji folklor – KUD ”14. Maj”- Tojšići

 

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI