Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETUmrla najstarija osoba na svijetu - 118-godišnja časna sestra

Umrla najstarija osoba na svijetu – 118-godišnja časna sestra

Francuska časna sestra Andre, najstarija poznata osoba na svijetu, umrla je u utorak u 118. godini u gradu Tulonu na jugu zemlje.

Glasnogovornik časne sestre David Tavella rekao je da je umrla u utorak u dva sata ujutro po lokalnom vremenu i da je živjela u blizini Tulona.

“Postoji velika tuga, ali ona je željela da se to desi, bila je njena želja da se pridruži svom voljenom bratu. Za nju je to sloboda”, rekao je Tavella.

Rođena kao Lucile Randon 11. februara 1904. godine, sestra Andre je najveći dio svog života posvetila vjerskoj službi, navodi se u izjavi koju je objavio Guiness u aprilu 2022.

Prije nego što je postala katolička časna sestra, brinula se o djeci tokom Drugog svjetskog rata, a zatim je provela 28 godina brinući se o siročadi i starim ljudima u bolnici.

Bila je i najstarija časna sestra koja je ikada živjela, prema Guinnessu.

Kada je 2022. napunila 118 godina, časna sestra je dobila rukom pisanu rođendansku poruku od francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, 18. francuskog predsjednika u njenom životu. Također je 10 različitih papa predsjedavalo Katoličkom crkvom od njenog rođenja.

Postala je najstarija na svijetu nakon smrti Kane Tanake, Japanke koja je ranije bila potvrđena kao najstarija osoba na svijetu, koja je umrla u 119. godini 19. aprila. KLIX

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari