Nedjelja, 21 Jula, 2024

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište, dok na izraženu poledicu upozoravamo na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar. Kolovoz je pretežno mokar, a zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim putnim pravcima. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Zenica-Doboj, Konjic-Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica, Olovo-Tuzla-Orašje i Teslić-Doboj-Tuzla. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti