Subota, 20 Aprila, 2024

Vlada TK izdvojila sredstva za projekte iz oblasti zaštite okolice

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila Odluku o dodjeli sredstava Općini Lukavac iz Programa raspodjele namjenskih sredstava za 2017. godinu na ime finansiranja projekta “Proširenje i rekonstrukcija vrelovodne mreže u općini Lukavac”.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Hasan Fehratović izjavio je na konferenciji za medije da je za ovaj projekat izdvojeno oko 127.000 KM za proširenje rekonstrukcije vrelovodne mreže, što se odnosi na ulicu Školska.

-Nadam da će se ovim projektom smanjivati broj ložišta i samim tim smanjiti emisija štetnih materija u zraku na području ove općine – kaže Fehratović.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je i Odluku o dodjeli finansijskih sredstava javnim preduzećima koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice. Za ove namjene izdvojeno je 150.000 KM.

Sredstva su namijenjena za pet javnih preduzeća, među kojima su JP 9. septembar, Srebrenik, JP Komunalno, Banovići, JKP Komunalac, Tuzla, JP Komus, Gračanica i JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik.

Sredstva su namijenjena za kapitalne projekte i uglavnom je riječ o sufinansiranju kupovine vozila za prikupljanje komunalnog otpada. (FENA)

VIJESTI

Najnovije vijesti