Četvrtak, 25 Jula, 2024

Volonterizam vraća samopouzdanje

Učenici 4.razreda Ekonomske škole  MSŠ Srebrenik poslali su nam dopis u kojem predstavljaju projekat koji ima za cilj da osobama koje pate od nesigurnosti i depresije pomognu u rješavanju svojih problema kroz volonterizam. Evo šta poručuju:-“Predstavljamo senzacionalnu ekipu djevojaka pod nazivom “Spice girls” i spremne smo da svojim trudom,zalaganjem i entuzijazmom svijet napravimo ljepšim i vedrijim mjestom.

Već duže vrijeme posmatramo ponašanje mladih  osoba  u  našoj zajednici.Uvijek smo imali osjećaj kao da je tu neka anomalija koja je pritajena kod mladih naraštaja i zaključili smo da je jedan od najvećih problema prisutnih  kod  omladine  nedostatak samopouzdanja. Konsultacijom sa profesorima, roditeljima, prijateljima, došli smo na ideju da pokrenemo projekat u kojem bismo nastojali da,  što je više moguće,  popravimo situaciju i omladincima vratimo  samopouzdanje!

Ideja je da se volonterizmom mladi potiču na rad u zajednici gdje ima dosta međusobnih interakcija i komunikacije sa drugim ljudima kako bi pojedinci mogli da izraze svoje mišljenje i samim time da se oslobode  straha i manjak samopouzdanja bude stvar prošlosti.

Od izuzetne je važnosti totalno izbaciti negativnu energiju iz svih, time što ćemo ih okružiti pametnim, inteligentnim i optimističnim osobama sa kojima mogu u svakom trenutku razgovarati o bilo čemu.

Asocijalnost ne dolazi u obzir! Druženjem i razmjenom mišljenja različitih pojedinaca će suzbiti svaki manjak samopouzdanja i izgraditi  mlade  osobe u ozbiljne, odgovorne i vrlo socijalne osobe sigurne u sebe I svoje  postupke!

Cilj  projekta je da osobama koje pate od nesigurnosti i depresije skrenemo pažnju  na  ogroman napredak i beneficije koje za sobom nosi volontiranje, te shodno tome pozivamo sve mlade da se priključe volonterizmu , što je moguće prije, krenu u novu  avanturu  koja nosi  ime VOLONTERIZAM”- poručuju ove vrijedne srednjoškolke.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI