Petak, 9 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIZENICA: Kućna pomoćnica i njen sin dočepali se gazdinih kartica: Novac spiskali...

ZENICA: Kućna pomoćnica i njen sin dočepali se gazdinih kartica: Novac spiskali u kladionicama, naručivali mobitele, odjeću i obuću

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije podignulo je optužnicu protiv Alme Kitovnice, njenog sina Denisa zvanog Žabac i Aldina Čamdžića zbog računarske prijevare, saznaje Avaz.

Naime, Alma je radila kao kućna pomoćnica kod S. M. u Zenici. Kako je navedeno u optužnici, ona je vodila brigu oko njegove nepokretne majke. Kada je starica umrla Kitovnica je ostala raditi u kući S.M. gdje je i živjela te je održavala.

Kućna dostava

Kućna pomoćnica je u jednom momentu ukrala bankovne kartice American Express Gold Card, debit Master Intesa SanPaolo banci te karticu ASA Banke. Znala je da se radi o podacima S. M. za čije korištenje i raspolaganje sa sredstvima nema ovlasti. Dobila je ideju da se može dobro okoristiti tim karticama te preko njih vršiti uplate i kupovinu preko interneta.

Kartice je proslijedila svom sinu Denisu, koji je u periodu od 23. lipnja 2020. do 13. srpnja 2020. godine, koristeći podatke s kartica, putem PayPal računa i izvršio plaćanje na stranici za online prodaju Wish com. Tu je kupovao odjeću, obuću i druge artikle u ukupnom iznosu od 1.350 KM. Sve pošiljke su bile adresirane na njegovo ime, a roba mu je dostavljena putem BH Pošte 20. kolovoza 2020. godine. Pošiljku je primila Alma, a jedan dio robe vraćen je pošiljatelju jer nije podignut u predviđenom roku.

Kako je opisano u optužnici, 23. lipnja prošle godine, koristeći podatke s kartice ASA Banke, izvršio je transakcije od 70 KM na svoj korisnički račun u kladionici Premier sport Istočno Sarajevo s kojim novcem je raspolagao na njemu poznati način.

Kitovnice su nastavile s „peglanjem“ gazdinih kartica te je u periodu od 5. srpnja 2020. do 9. srpnja iste godine, koristeći podatke s kartice ASA Banke, izvršio transakcije u ukupnom iznosu od 778 KM na svoj korisnički račun u kladionici Williams te je prokockao taj novac.

Razrađen sustav

Tako je poslodavca svoje majke oštetio za dodatnih 2.198 KM .

Majka i sin ubrzo su u razrađeni „sustav“ ubacili i Aldina Čamdžića.

Tako su 24. lipnja prošle godine karticu American Express Gold Card ustupili Čamdžiću koji je istog dana putem interneta izvršio uplatu za kupovinu mobitela Samsung A31 u trgovini Startech doo Zenica PJ Mobishop u iznosu od 628.95 KM.

Čamdžić je otišao korak dalje te je za preuzimanje mobitela ostavio ime i prezime S. M., iako je znao da on nije naručio taj telefon. Samo je promijenio adresu dostave gdje je naveo svoje prebivalište.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari