Nedjelja, 14 Jula, 2024

Zlatni septembar – Podržimo budućnost djece oboljele od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku nizom aktivnosti u mjesecu septembru pod sloganom “Odraz u ogledalu je budućnost. Ostvarimo je zajedno!”

Budućnost je nešto što asocira na neizvjesnost, ali i nešto u što polažemo nade. Budućnost za djecu oboljelu od raka u trenutku uspostavljanja dijagnoze gubi obrise i nju zamjenjuje nada. Ovog Zlatnog septembra želimo zajedno s Vama graditi bolju budućnost za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove porodice u našoj zemlji. Želimo da svi zajedno damo obrise budućnosti naših najvećih heroja i da mi budemo njihov odraz u ogledalu. Kada se probude ujutro i pogledaju se da znaju da imaju nadu u nama, podršku, ljubav. Da podržavamo njihovu hrabrost. Da nisu ostali sami u borbi svog života sa neprijateljem zvanim rak.

U mjesecu septembru planirali smo mnogo aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva prije svega.

Kampanju ćemo započeti 01.09.2021.godine sa presskonferencijom, gdje ćemo govoriti o pokretanju novog projekta web shopa SRCE, kao jedinstvenog vida socijalnog poduzetništva, u koji su uključeni mladi, koji su u djetinjstvu liječeni od raka. Pored socijalnog momenta i vrijednosti, koju daje ovom projektu, jedan od osnovnih ciljeva web shopa jeste finansiranje dijela aktivnosti i drugih važnih projekata Udruženja. Bitno je napomenuti da cjelokupan prihod od prodaje proizvoda na web shopu ide za aktivnosti Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Po gradovima ćemo osvijetliti sljedeće građevine: Sarajevo – Vijećnica i Zgrada zajedničkih institucija BiH , Mostar – Stari Most, Tuzla – Zgrada Kantonalne privredne komore, Bihać – Narodna biblioteka i zvonik crkve Sv.Ante, Zenica – Jalijski i Bilinpoljski most, Tešanj – Tvrđava.

VIJESTI

Najnovije vijesti