Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

21. TKT Fest: Predstava ”Taximetar” nasmijala publiku

Predstava ”Taximetar” u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik izvedena je na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla četvrtog dana 21. TKT Festa.

U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković koji su svojim izvođenjem nasmijali publiku, iako je tematika o kojoj pričaju ozbiljna, a poruka važna.

Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka ”nužna reforma taksi sistema” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana su prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka, u najkraćim je crtama opis ove predstave.

Petog dana 21. TKT Festa (30.11.2023.) bit će odigrana Strindbergova ”Gospođica Julija” Pozorišta ”Neretva” iz Konjica u režiji Dine Kerića.

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.

Medijski pokrovitelji  Festivala su Federalna TV, RTV 7 Tuzla, RTV TK, BHRT, N1, Radio Kameleon, Tuzlanski.ba, Tuzlainfo.ba, TNT grupacija, RTV Slon, Balans, Valter Tuzlanski, Bh reporter, Hrvatski glasnik, Tuzlarije i Boljatuzla.ba.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE